Zomerweek: Draadjes met Marriet

07/03/2023 05:00  to   07/07/2023 04:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Zomerweek: draadjes met Marriet (6-8 aug)
Tickets on sale until: 07/01/2023
€ 450.00 450.0 EUR

Surface design, experimenteren met materiaal- en techniek combinaties

Een week lang werken met Mariet Rankenberg en Rikki Vrieswijk, docenten textiel , redacteuren van Vezel en creatieve duizendpoten wat textiel betreft. En dan niet alleen technisch maar ook artistiek.

Borduren is Mariet haar specialiteit en voor Rikki is dat sieraad-vormgeving en tijdens deze zomerweek komt ook het manipuleren van stof, papier en vezels met behulp van verschillende technieken aan bod. Je wordt uitgedaagd om nieuwe paden in te slaan, nog onbekende technieken, materialen en combinaties daarvan uit te proberen. Om door te experimenteren met kleur, structuur en textuur nog onbekende mogelijkheden te zoeken, te vinden en toe te passen.

Er komen verschillende bewerkingstechnieken van stof en/of papier aan bod, waaronder kleur- en transfertechnieken, hand- en machinaal borduren, haken, breien, knopen, hittemanipulatie en mixed media.

De dagen beginnen met inspirerende voorbeelden, uitleg daarbij en een demonstratie van hoe het is ontstaan. Na die introductie gaat iedereen daarmee aan de slag. Later kan alles ook weer met elkaar worden gecombineerd.


Materiaalgebruik

Deze workshop is inclusief materialen voor de technieken die worden geïntroduceerd en geoefend, maar exclusief de materialen die 's middags nog worden gebruikt wanneer je zelf verder kunt werken. Daarvoor kun je zelf materialen meenemen maar je kunt natuurlijk ook materialen daarvoor aanschaffen in de Hawar- winkel.


Wat is een Zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt les gegeven op maandagmiddag van 14.00 tot 17.00 en de andere dagen van 10.00 tot 13.00. Daarna gaat u lunchen en heeft u de rest van de dag de beschikking om zelf verder te werken in het atelier. U kunt dan de keuken gebruiken en water, koffie en thee zijn in het atelier aanwezig. Maar u kunt ook op pad gaan om de omgeving te ontdekken. Bijvoorbeeld een wandeling in de prachtige parkbossen rond Olderberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud. 

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken. Zo leert u ook van elkaars werk. Deze dag eindigt rond een uur of 14.00.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgt door onze lunchkok Paco.


Share this event

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

We'll take good care of you

Harm schept de soep opThere will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve an excellent lunch with soup, bread, salad and products from the area of Oldeberkoop.