Techniekavond: Punch- en Naaimachine

03/15/2017 11:00  to   03/15/2017 13:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  AmountLeer je naaimachine op een nieuwe manier waarderen en maak kennis met de verschillende mogelijkheden die een naaimachine en een punchmachine bieden bij het bewerken van stoffen.

  .

De techniek avonden zijn bedoeld als een laagdrempelige manier om eens kennis te maken met een techniek. De docent laat u de verschillende mogelijkheden zien en de resultaten die hieruit voortvloeien, al dan niet in combinatie met andere textiele technieken. Daarnaast wordt er zelf gewerkt aan een klein projectje. De ideale manier dus om met een nieuwe techniek kennis te maken, uit te vinden wat er allemaal mogelijk is met een textiele techniek waar u al wat van weet en uit te proberen of een bepaalde techniek eigenlijk wel wat voor u is.

De derde techniekavond op 15 maart zal Marieke Smink u laten zien dat een naaimachine voor veel meer doeleinden dan het maken van kleding gebruikt kan worden en dat een punchmachine ook niet alleen geschikt is voor het bewerken van wollen lapjes.

Marieke gebruikt beide apparaten veel bij het maken van haar kunstwerken om stoffen aan te passen en te veranderen. Laat u inspireren, mak kennis met de punchmachine en leer uw naaimachine opnieuw kennen!

Hieronder enkele foto's van werk van Sara Lechner die al haar werk maakt met de punchmachine.

Techniekavonden in 2017 - alle onderwerpen

Klik hier voor een overzicht van alle techniek avonden

25 januari - Transfer technieken met Marieke Smink
15 februari - Vilttechnieken met Harm Harms
15 maart - Spelen met punch - en naaimachine met Marieke Smink
26 april - Zijdeschilderen met Harm Harms
17 mei - Werken met transparante vliezen; soluties, solvy en ultra solvy met Mariet Rankenberg
28 juni - Vlechttechnieken met Esmé Hofman, Vlechtwerkvormgever
20 september - Kaarden, spinnen en twijnen met Mathilde Jongbloed
25 oktober - Freeform knitting met Mathilde Jongbloed
29 november - volgt binnenkort
13 december - Temari ballen maken met Mathilde Jongbloed

Heeft u zelf nog een leuk onderwerp waar u graag meer over zou willen weten of een techniek die u eens uit zou willen proberen, laat het ons weten!


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

Harm schept de soep opThere will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve an excellent lunch with soup, bread, salad and products from the area of Oldeberkoop.