Stof verven, bewerken en verwerken

07/05/2021 08:00  to   07/09/2021 07:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  AmountDruktechnieken, transfer en spelen met naai- en punchmachine.

Het werk van Marieke kenmerkt zich door de transparantie en de combinatie van verschillende druk- en transfertechnieken in combinatie met borduren, punchen en vilten. Tijdens deze zomerweek staan druktechnieken, transfer, transparantie  en spelen met naai- en punch machine centraal. Elke dag staat er weer iets nieuws centraal met inspirerende opdrachten waar u dan 's middags mee door kunt gaan .

Er is dan ook heel veel ruimte voor ideeën en wensen uit de groep en daardoor inspireert u ook elkaar en leert u ook van elkaar.
Marieke heeft veel ervaring en kan u helpen bij het totale ontwerpproces van idee tot eindwerk, maar ook  wanneer u wilt  experimenteren naar vrijer werk. 

In het atelier staan punch- en naaimachines klaar voor wie deze machines niet zelf heeft of niet kan meenemen.


Over Marieke Smink

Marieke is beeldend kunstenaar en docent en al jaren een vaste waarde als docent en kunstcoach bij Hawar.

Ze is gespecialiseerd in druktechnieken en maakt in haar eigen werk graag gebruik van transfer en transparantie waarna ze met de naaimachine het oppervlak van de stof verder bewerkt. 

Van al die kennis en inspiratie laat ze u in deze Zomerweek meegenieten en natuurlijk neemt ze ook eigen werk mee om u te inspireren.

 

Wat is een zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt er les gegeven op maandagmiddag van 14 tot 17 en en vervolgens de andere dagen van 10 tot 13.00u. Daarna heeft u de rest van de dag de beschikking over het atelier om lekker zelf verder te werken aan proeven of aan een groter werkstuk. Maar u kunt ook op pad gaan om één van de  evenementen te bezoeken die 's zomers worden gehouden in Friesland .

Wandelen in de prachtige parkbossen rond Oldeberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud waar we een onderdeel van zijn, is natuurlijk ook een aanrader.

Blijft u in het atelier, dan mag u ook de keuken gebruiken. Water, koffie en thee met iets lekkers is natuurlijk in het atelier aanwezig.

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken om zo ook van elkaars werk te kunnen leren. Het is de bedoeling dat we dan rond 14.00 u klaar zijn.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgd door onze kok Paco.

Deze workshop is exclusief materialen. Die kunt u zelf meenemen of aanschaffen in onze winkel.


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

Harm schept de soep opThere will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve an excellent lunch with soup, bread, salad and products from the area of Oldeberkoop.