Arrangement: Woldeberkoop-arrangement

07/22/2023 01:00  to   07/22/2023 07:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Abonnement
Tickets on sale until: 07/21/2023
€ 110.00 110.0 EUR

We zwerven met schaapherder Hilde en haar kudde over de hei en genieten van de natuur buiten de paden. Daarna worden we bij Textielinstituut Hawar ontvangen voor een streeklunch en gaan we een interieurstuk vilten met ruwe schapenvacht. Het Woldeberkoop- arrangement is een heerlijke dag van natuur en ambacht in het prachtige gebied tussen Linde en Tjonger.

De groep loopt met de schapen over de heide

Om 10 uur ‘s ochtends starten we bij de ingang van één van de natuurgebieden rondom Oldeberkoop dat door natuurlijke begrazing van de schapen van herder Hilde wordt onderhouden. Rond 12 uur zijn we bij Hawar in Oldeberkoop voor een lunch en daarna gaan we van 13u tot ongeveer 16u in het atelier van Hawar vilten met ruwe schapenvacht. Na het opruimen wordt de dag afgesloten met een hapje en een drankje waarna je met een zelfgemaakt interieurstuk naar huis gaat. Een leuke herinnering aan deze dag.

Met hilde op de heide

Met Hilde de hei op

Tijdens een korte wandeling vertelt Hilde over de natuur, de schapen en haar herdersbestaan terwijl ze met haar honden de kudde begeleidt. Er is een mand met koffie, thee en iets lekkers mee zodat het je op de hei aan niets zal ontbreken.

Met lekker weer lunchen we buiten

Lunch uit de streek

Na de wandeling gaan we naar Hawar in Oldeberkoop waar de uitgebreide lunch voor ons klaar staat. Op tafel, producten uit de streek die ook elke eerste zaterdag van de maand op de streekmarkt verkrijgbaar zijn.

We vilten aan grote tafels

Vachtvilten bij Hawar

In het ruime atelier van Hawar gaan we aan de slag met de vacht van de schapen die we 's ochtends hebben kunnen aaien. Met water en zeep vilten we als het ware een nieuwe huid onder de geschoren vacht en zo maken we een eigen viltwerkstuk.


Share this event

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

We'll take good care of you

Harm schept de soep opThere will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve an excellent lunch with soup, bread, salad and products from the area of Oldeberkoop.