Vilten - verdieping met Adrian Salomé

29-10-2021 01:00  tot   28-01-2022 07:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal

Wil je de kwaliteit van je viltwerk en je persoonlijke viltmogelijkheden nog verder verhogen?

Schrijf je dan in voor de Vilt- 4 daagse verdieping van Hawar, gegeven door Adrian Salomé

Harm Harms heeft al z'n viltkennis vertaald in lesmodules en samen met Adrian Salomé een nieuwe verdiepende cursus Vilten ontwikkeld. We zijn erg blij met Adrian als nieuwe vaste docent vilten bij Hawar. De cursus was ook in 2019 al een groot succes en staat dus ook voor 2020 weer geprogrammeerd. 

De speciaal voor en door Hawar ontwikkelde verdiepende viltcursus duurt vier dagen.


Over de docent

Adrian is opgegroeid met vilt; haar moeder hoort bij de eerste generatie viltdocenten in Nederland. Adrian zelf studeerde aan Kunstacademie Minerva in Groningen, waar ze niet alleen is opgeleid tot beeldend kunstenaar maar ook tot eerstegraads docent Textiele Werkvormen. Een textielvrouw in hart en nieren en een zeer prettige en ervaren docent.

Haar eigen werk wordt regelmatig geëxposeerd. Tijdens de cursus leer je de technieken die je in de mooie werken van Adrian als voorbeeld kan zien. 


Over de cursus

Deze verdiepende cursus biedt de mogelijkheid om dieper in te gaan op de technieken die bij de basis cursus al behandeld zijn. Het gaat dan om:

  • Kennis van de verschillende wol soorten: meer over de Micron, de verschillen in krimp en oppervlaktestructuur en de viltgeschiktheid voor objecten of kleding en het beeldende effect. 

  • Leren spelen met kleur: versterken of afzwakken van kleur, kleuren mengen en in lagen opbouwen zodat je van te voren kunt bedenken wat er in het viltwerk gaat gebeuren.

  • Verschillen in rek, richting en krimp: dun, dunner, dunst. Speciaal voor kleding en lichtobjecten.

  • Reliëf en 3D-technieken: meerdere mallen inpakken en stapelen.

  • Viltbewerken: op traditionele wijze vilt bewerken naar aanleiding van traditionele motieven zoals Shirdak, reliëftechniek van Akòs en een Yurt-tas.

Aan het einde van deze cursus (4 dagen) heeft iedere cursist, naar persoonlijke voorkeur, een uitbreiding op het eigen archief.

Het doel van deze cursus is het motiveren tot het maken van verdere experimenten en werkstukken naar eigen inspiratie. 


Data

 

les 1: 29 oktober

les 2: 26 november

les 3: 28 januari

les 4 :  4 maart Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.