Tyvek-dag met Annelies de Graaf

24-06-2023 01:00  tot   24-06-2023 07:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Tyvek-dag (24 juni 2023)
Inschrijven kan tot: 24-06-2023
€ 110,00 110.0 EUR

Experimenteer en leer de mogelijkheden van 2 soorten tyvek kennen

Kennis maken met de 2 soorten tyvek door veel te experimenteren. Deze experimenten kunnen samen een uniek twee of drie dimensionaal werk opleveren.

Tyvek is een bijzondere kunststof bestaande uit laag vezels geperst tussen 2 hele dunne laagjes. De dunne versie lijkt het meest op stof en de dikke lijkt op stevig papier. Inderdaad misschien herkenbaar als envelop? De manier van werken is hetzelfde alleen de resultaten zijn bij de dunne tyvek wat fijner van structuur. Aan de ene kant ontstaan er nerven en de andere kant geeft een bobbelstructuur. Diverse mogelijkheden om tyvek als medium te gebruiken komen aan de orde. Evenals het verwerken van de proefstukken die je kunt “knippen ‘met soldeerbout en het aan elkaar zetten met de hand of naaimachine. 

De extra eigenschap van tyvek namelijk het vervormen onder invloed van een warmtebron is de meest spannende. Van oorsprong is tyvek een spierwitte stof.  Wil je toch in kleur werken dan start je met het beschilderen > vloeibare textielverf zoals Javana, Kreul of Zijdar die je fixeert met warmte. In een later stadium kun je acrylverf gebruiken maar nooit vóór het vervormen met warmte!

Vooral de dikke papiertyvek is zeer geschikt om ruimtelijk werk te maken m.b.v. handstiksel en/of naaimachine. Uitgangspunt is een geometrische vorm en herhalen en/of schalen het vormgevingsaspect.


De workshop duurt van  10.00-16.30 waardoor U volop tijd heeft om alle mogelijkheden te ontdekken en eigen te maken en is inclusief oefenmateriaal en natuurlijk een heerlijke lunch zoals u dat van Hawar gewend bent. 


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.