Schilderen op zijde

12-04-2019 04:00  tot   12-04-2019 10:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag AantalDe zijde glijdt door je handen. Het licht weerkaatst in een zachte glans. In deze cursus leer je de wetmatigheden van kleur en verf en de methodes om ze te beïnvloeden. Schilderen op zijde of aquarelleren op zijde is van abstract tot figuratief spelen met kleur en alle elementen die daar aan verwant zijn.


De zijde glijdt door je handen. Het licht weerkaatst in een zachte glans. De verf staat klaar. Je hebt een idee van kleur. De verf vloeit door de stof. De ene kleur schuift de andere aan de kant. De kleuren vloeien in elkaar. Alles in slow motion.  Elke keer als je de verf opbrengt, gaat de kleur z’n eigen gang. De natuur van de kleur leren kennen en met deze kennis de kleur weer beïnvloeden. In deze masterclass leer je de wetmatigheden van kleur en verf en de methodes om dat te beïnvloeden. Verven op chiffon is weer anders dan het verven op pongé of satijn. Hoe beter we de verf in de hand hebben, des te beter kunt u maken wat u wilt.De stof en de natuur van de verf helpen mee om een fraai resultaat te bereiken.

Verfmeester Harm Harms heeft honderden meters zijde geverfd voor modeontwerpster Inez Raspoort en stapels  sjaals  voor modewinkels. Sinds 1980 geeft hij les in zijdeschilderen en hij heeft daarin heel veel technieken en mogelijkheden ontwikkeld. Hij schrijft hierover in het magazine Vezel. 

Deze dag oefenen we de verfprocessen op pongé ,  je gaat verven op verschillende manieren en leert manieren om de verf te controleren en dessins te ontwerpen. En, als je wilt kun je ook al een grotere lap of een mooie zijden sjaal verven.

 Natuurlijk leer je ook verschillende manieren van fixeren.

Deze workshop is ook zeer geschikt voor viltsters die de stoffen waarop ze willen vilten , graag zelf willen verven.

De workshop dag is van 10 tot 16.30.

Tussen de middag verzorgt Paco een uitgebreide lunch voor u en natuurlijk wordt er voor koffie en thee gezorgd. 

Deze workshop is  inclusief verf en op de zijden stoffen die u gebruikt in de workshop krijgt u 20 % korting met uitzondering van de stoffen die zijn afgeprijsd.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.