Kleur en textuur in vilt

31-07-2017 04:00  tot   02-08-2017 11:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal

Het materiaal en de toepassing daarvan maakt hoe een kleur tot uiting komt en is naast de kleurkeuze zeer belangrijk. Deze masterclass is er op gericht om uw begrip van kleur te vergroten en te verdiepen door verschillende materialen gelaagd te gebruiken tijdens het viltproces.

U gaat experimenteren met het mixen van verschillende kleuren lontwol, waarbij proporties en schaal in ogenschouw worden genomen. Een scala aan tinten en tonen kan behaald worden door verschillende stoffen en draden aan het oppervlak toe te voegen.

Kleinere gekleurde highlights zullen met steekjes toegevoegd worden aan zowel voorvilt als gevilte stoffen om van de onverwachte effecten na het vilten te kunnen genieten. Na het vilten kan nog extra kleur worden toegevoegd door applicaties en handmatige en/of machinale stiksels en door te knippen. Een ontwerp ontstaat tijdens dit proces. Daarbij wordt naar andere visuele referenties teruggegrepen. De op deze manier gemaakte proefstukken in structuur, textuur en compositie dienen als ideeën voor toekomstige unieke textiele werkstukken. 

Uw werk wordt persoonlijk begeleid op een heel prettige manier met suggesties voor uw individuele viltproces waardoor ideeën voor verdere ontwikkeling van uw eigen verhaal in vilt in gang worden gezet,  of het nu gaat om panelen, stoffen of interieurstukken.

Deze cursus is zo opgezet dat hij alleen te volgen is, maar ook in combinatie met de 2-daagse workshop als een week lange intensieve cursus gefocust op ontwerp en uw persoonlijke ontwikkeling op dit vlak. Jeanette Appleton is een engelstalige docente, maar in de praktijk blijkt dat ook mensen die minder goed engels spreken deze cursussen goed kunnen volgen, desnoods met een beetje hulp van de medecursisten of de atelier-assistent.

De cursusdagen zijn van 10 tot 17 uur en inclusief koffie, thee en een uitgebreide lunch van onze lunchkok Paco.

Foto's gemaakt tijdens de masterclass van Jeanette in 2016


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.