Custom leather bag combined with felt

03-10-2017 04:00  tot   05-10-2017 11:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag AantalMaak een mooie tas in een combinatie van vilt en leer onder begeleiding van Judit Pocs

Design and make a beautiful handbag in a combination of leather and felt under the master guidance of Judit Pocs 


 Leer de kneepjes van het ambachtelijk leer bewerken en hoe dit mooi te combineren is met eigen viltwerk.

In deze 3-daagse masterclass zullen we met name bezig zijn met het bewerken van het leer voor de tas. Judit leert de deelnemers het leerbewerken op de authentieke manier, dus met de hand gestikt en afgewerkt. Hierbij worden de verschillende onderdelen van de tas eerst gelijmd, waarna met een priem de gaatjes geprikt worden en vervolgens wordt met naald en gewaxte linnendraad het geheel aan elkaar genaaid. Zo ontstaat een stevige leren tas naar eigen ontwerp. En, met de geleerde techniek maakten de deelnemers van het afgelopen jaar daarna nog meer prachtige tassen. Ze hadden het ambacht echt in de vingers!

Het binnenwerk van de tas wordt uit een dunnere leersoort vervaardigd, hierbij worden twee binnenvakjes aangebracht, waarvan een met een rits en het geheel zal worden afgemaakt met een magneetsluiting voor de flap.

Hoewel het basisontwerp voor iedereen gelijk is, ontstaan er door het combineren van verschillende soorten leer, ieder met een andere textuur en kleur toch hele persoonlijke werkstukken, welke worden afgemaakt door het toevoegen van het vilten accent in de flap. Heel fijn is het dat we kunnen samenwerken met Jacqueline Beets van Jacqlins, een fantastische tassen designer die vlakbij woont en op de eerste dag aanwezig is met haar collectie leer zodat we heel veel keuze hebben en de cursisten ook niet meer leer hoeven te kopen dan ze nodig hebben.

Deze cursus is inclusief gebruik van gereedschap, maar exclusief leer en andere materialen.  Tussen de middag wordt er een uitgebreide lunch geserveerd door onze lunchkok Paco en de lunch is inclusief.

De cursusdagen zijn van 10 tot 17.00 uur. Echter omdat 3 dagen erg krap zijn om de tas af te krijgen, kunt u ook 's avonds in het atelier verder werken aan uw tas. Indien gewenst , kan de keuken worden gebruikt om iets te eten klaar te maken.

—————————————————

A big part of this 3 days workshop will be spent on learning the different leather-working skills necessary to make your handbag, as Judit teaches you how to handstitch your leather handbag. The bag will be made of a thick durable leather and the lining of a thinner leather in which you will also add two pockets. A felt accent will be used to adorn the flap of the bag. 

We will provide all leather working tools, however the materials used to make the bag are not included in the workshop price. Course days start at 10 and finish around 5PM, however as 3 days is very short for making a whole bag, the workshop will be open for you use during the evenings as well. Coffee, tea and a delicious lunch will of course be provided on the course days. For further enquiries about the workshop or lodging possibilities in the area, please contact us.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.