Lezing Marianne Kemp - Horsehair weaving - donderdag 28 juni - 20.00 uur

Onderdeel van"De verdwenen Peerden ", het Under de toer- project van Nije - en Oldeberkoop georganiseerd door de Stellingwarver Skrieversronte.

Meinie

Marianne komt deze lezing geven in het kader van "De verdwenen Peerden", het Under de toer- project van Oldeberkoop en Nijeberkoop dat wordt georganiseerd door de Stellingwarver Skrieversronte. 

Textielkunstenaar Marianne Kemp weeft met gevoel, ze is gespecialiseerd in het weven met paardenhaar. Als je wat nauwkeuriger kijkt naar haar werk zie je dat elk stuk een uniek karakter heeft, ontstaan door haar unieke manier van weven en de combinatie van textuur, kleur en beweging.

Mariannes exclusieve designstukken van paardenhaar stralen innerlijke rust uit door de serene herhaling van het patroon. Ander werk van haar is juist extravert en speels en nodigt uit om aan te raken.

Samenwerken met designers uit andere disciplines opent voor haar de weg tot het ontdekken van nieuwe patronen en texturen die ze vertaalt in geweven patronen , 3 D -objecten en installaties. Al haar weefwerk is thuis gemaakt en kan gebruikt worden als lichtobject, lichaamsbedekking, scheidingspaneel, wandpaneel of raambekleding.


Share this blog post:      


  • Annie Darneviel on 06/27/2018 17:54:34

    Beste Meinie,

    Ik wil graag bij deze lezing aanwezig zijn. Is aanmelden ook nodig?
    Zo ja bij deze.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.