Textielvakantie in Frankrijk : Etsen, verven en vilten.

02-10-2023 06:00  tot   08-10-2023 06:00

St. Meard de Dronne, Frankrijk

Ticket Bedrag AantalIn hart van de Franse Dordogne bevindt zich “Studio Felt and Fibers” het creatieve atelier van Esther Berghuis en Jan Meijer. Dit atelier staat volledig in het teken van artistieke en ambachtelijke technieken die samenkomen in een scala van workshops, gegeven door ervaren professionele docenten. In deze inspirerende omgeving kunt u zich volledig concentreren op uw werk zonder na te hoeven denken over waar u overnacht en wat u zal eten, want wij zorgen voor alles!
Tijdens uw verblijf is er tevens vrije tijd om te genieten van wat dit deel van Frankrijk te bieden heeft. Wanneer u voldaan en uitgerust, én boordevol kennis en inspiratie weer naar huis gaat, dan hebben wij ons doel bereikt!
Op deze prachtige plek geeft Vilt - en Verfmeester Harm Harms dit jaar de masterclass " Etsen, verven en vilten."

Datum: 01 – 08 oktober 2023
Duur: 7 volle dagen (5 cursusdagen, 2 eigen invulling)
Prijs : v.a. € 1095,- (op basis van volpension, excl. materialen)

Etsen, verven en vilten
Het etsen in fluweel is een techniek geliefd onder couturiers vanwege het prachtige contrast dat ontstaat tussen het glanzende dichte fluweel en het weefsel eronder. In deze cursus ontdekt u de verschillende kanten van fluweel en gebruiken we het spanningsveld tussen dichte, dikke stof en transparante delen voor het maken van bijzondere stoffen, schalen of kunstzinnige objecten.
De rijke uitstraling van fluweel maakt het een prachtig materiaal om als basis te dienen voor een uitzonderlijk werkstuk. In deze workshop brengen we via een etstechniek transparantie aan in zijdefluweel. Het selectief wegbranden van de viscose pool legt de zijden ondergrond bloot en met vilt- en verftechnieken kunnen werkstukken verder worden ontwikkeld. U leert verschillende methodes om een dessin te etsen. Vervolgens leert u hoe u de stof kunt verven waarbij pool en ondergrond verschillende kleuren kunnen krijgen. Daarna kan met gebruikmaking van de vilttechniek de stof de vorm en de uitdrukking krijgen die u wenst.
De mogelijkheden zijn eindeloos.

Deze cursus is geschikt voor alle niveaus

Accommodatie
Atelier
Het Atelier is tot uw beschikking tijdens de cursus maar ook in uw vrije tijd. U kunt gebruik maken van de faciliteiten aldaar. Er is onbeperkt thee en koffie. Verder is er ook een winkeltje met kleine voorraad voor alle cursussen.
Verblijf
Uw verblijf is op basis van een gedeelde kamer, gebruik van sanitaire voorzieningen en volpension. Er wordt speciaal en uitgebreid gekookt door Esther (die een chefs achtergrond heeft). Aperatief en wijn zijn bij het diner inbegrepen. Voor vegetariërs, veganisten of gasten met voedselallergiën kan gecatered worden (graag melden).
Er is een beperkt aantal éénpersoons-kamers. Hiervoor wordt een supplement van € 50 resp. € 80 per week gerekend.
Alle handdoeken en beddengoed worden verzorgd. Badlaken om te zwemmen dient u zelf mee te nemen.
Mocht het beter aansluiten met uw reisschema is het mogelijk, in overleg, een extra nacht bij ons te boeken (70€ nacht +3 maaltijden).
De omgeving
Studio Felt and Fibers bevind zich op een heuvel aan de rand van het dorp Saint Meard de Dronne en biedt een mooi uitzicht over het dorp en het landschap er omheen.
Op 7 km afstand is het dorp Riberac dat bekend staat om zijn regionale vrijdagochtend markt waar alle specialiteiten van de Dordogne te krijgen zijn en dat een bezoek meer dan waard is. Hier zijn ook de typisch franse caféetjes te vinden waar men een café au lait met een croissant kan eten op een terrasje onder de platanen. In deze buurt worden ook regelmatig in de zomer rommel- en antiekmarkten georganiseerd.
Op korte afstand, zelfs op loopafstand is er gelegenheid om een duik te nemen in natuurwater. In de rivier de Dronne, die door het dorp stroomt, kan men zowel zwemmen als kanoën. Er is genoeg gelegenheid voor een mooie wandeling langs de zonnebloemvelden en de ecoprinters komen vast aan hun trekken door de bloemen en bladeren die op zo’n wandeling te vinden zijn.
Ook cultureel heeft dit gedeelte van Frankrijk veel te bieden. Historische dorpen, gebouwen met een interessante geschiedenis, grotten, musea, en kerken met beschilderd interieur. Op iedere vierkante kilometer is een kasteel te bewonderen, sommigen in privé-bezit, anderen open voor het publiek. Kleine kunst-galleries, ambachts-ateliers en delicatessen winkeltjes zetten graag hun deuren open voor een bezoek.
Op de 2 vrije dagen tijdens de cursus kunt u genieten van deze activiteiten en zo de directe omgeving leren kennen.
Uiteraard kunt u ook door experimenteren, want het atelier blijft open en tot uw beschikking.

Meer informatie en aanmelding:
www.feltandfibers.com
 
 
 
  Deel dit evenement