Cursus kleding

30-01-2024 13:00  tot   09-04-2024 14:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Cursus kleding (30 jan - 9 april 2024)
Inschrijven kan tot: 28-01-2024
€ 300,00 300.0 EUR

Creëer je eigen kleding!

In deze avondcursus gaan we samen een kledingstuk maken van zijde en daarna verven met natuurlijke verfstoffen doormiddel van de bundle dye techniek.

Leer buiten ‘de regels’ van kleding te denken, door dingen toe te voegen of weg te laten.Je kunt kiezen uit een kimono jurk, een rok, een short of een top. Ben je erg snel en bekwaam met de naaimachine dan kun je wellicht zelfs 2 kledingstukken maken.

We werken vanuit een basispatroon dat je naar gelang je ervaring kan aanpassen naar wens.

Als we het kledingstuk of stukken af hebben gaan we verf proeven maken met de reststukken die over zijn na het knippen. We zullen de stof gaan verven met de bundle dye techniek. Hiervoor gebruiken we natuurlijke verfstoffen en planten en fruit resten uit de keuken. Doormiddel van de juiste voorbeits en stomen fixeren we de stof.

Enige ervaring achter de naaimachine is niet noodzakelijk maar wat handigheid wel.

Over de docent:Floor heeft jarenlang in de mode gewerkt als ontwerper (o.a. 10 jaar bij het Arnhemse label Humanoid) en heeft veel ervaring en kennis op het gebied van stoffen, patronen, kleuren en moulage.  Na lang in Amsterdam te hebben gewoond is ze nu terug bij haar roots in Friesland en in de natuur. “Ik heb altijd een fascinatie gehad voor het 3D werken met kleding en stoffen, ik zoek graag de grenzen van de kledingregels op en zie altijd overal een mogelijkheid in. Het is ontzettend leuk dat ik nu mijn praktijkervaring kan gaan inzetten om de enthousiaste leerlingen bij Hawar te helpen bij het maken van een prachtig kledingstuk.

Floor heeft gestudeerd op de kunstacademie in Arnhem en is na verschillende stages in het buitenland in NYC en Stockholm in Nederland gaan werken als modeontwerper.


Na de cursus heb je:

  • Een prachtig kledingstuk

  • Een patroon om thuis het kledingstuk nog eens te maken als je dat wilt

  • De kennis over de verschillende naden en naai techieken


 De stof (fen) zijn niet inbegrepen bij de prijs maar wel het gebruik van machines, de verfstoffen en wat verder allemaal nodig is voor een mooi resultaat en de stof krijg je voor een speciale cursusprijs!

De lessen zijn op de dinsdagavond van 19.00 - 21.30 op de volgende dagen:

- 30 januari

- 13  en 27 februari

- 12 en 26 maart 

- 9 april

Odoo CMS - een grote afbeelding

 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.